Labioplasti Öncesi Sonrası

tarafından
144
Labioplasti Öncesi Sonrası

Vajina iç dudaklarındaki deformiteleri gidermek, sarkma problemini ortadan kaldırmak, büyük iç dudakları küçültmek, kararma sorununu düzeltmek gibi amaçlarla yapılan ameliyata labioplasti denir. Bu operasyon hem cerrahi yöntemle hem de lazer ile gerçekleştirilebilir.

Hangi yöntemin uygulanacağı hastanın doku kalitesine bakılarak, ihtiyaçları ve beklentileri değerlendirilerek belirlenir. Ameliyattan 3 hafta önce aspirini bırakmanız, 1 hafta önce de kan sulandırıcı ilaçların kullanımına son vermeniz istenebilir. Labioplasti ameliyatı sonrası; batma, yanma, ağrı, ödem ve hafif kanama şikâyetleri görülebilir. Bunlar normal ve geçicidir. Eğer kanamanız âdet kanamasından daha fazla oluyorsa veya dokunun âniden şiştiğini fark ederseniz vakit kaybetmeden doktora başvurmalısınız.

Hastalar genellikle 3-4 gün sonra eğitim ve iş hayatına geri dönebilirler. 1 haftalık süreçte düzenli olarak pansuman yapılması, genel hijyen kurallarına özen gösterilmesi gerekir. Atılan dikişler ise çoğunlukla 20 gün içerisinde kendi kendine düşer. Aldırmaya gerek yoktur. Pilates, havuz, spor, cinsel ilişki, yoga, deniz, masaj ve hamam gibi aktiviteler 1 ay boyunca yasaktır. Daha fazla bilgi ve labioplasti fiyat teklifi için hekiminizle görüşebilirsiniz.