Jinekolog Diyarbakır

tarafından
154
Jinekolog Diyarbakır

Kadın hastalıkları ve doğum hekimleri Diyarbakır jinekolog adını alır. Bu doktorlar; âdet dönemi hastalıklarıyla, cinsel fonksiyon bozukluklarıyla, genital organları ilgilendiren problemlerle meşgul olur. Plasenta rahatsızlıkları, kısırlık, gebelik takibi, rahim hastalıkları, düşük, yumurtalık problemleri, doğum sorunları da bunlar arasındadır.

Ayrıca hamile kalmak istemeyen kişiler için doğum kontrol yöntemlerinin uygulanması ile aile planlaması diyarbakır jinekoloji branşını ilgilendirir. Miyom ve kist operasyonları, jinekolojik kanser türleri gibi daha pek çok şey jinekoloji biriminin uzmanlık alanı olarak sayılabilir. Bu bölümde tanısı gerçekleştirilen ve tedavi uygulanan rahatsızlıklardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz: Hormonal bozukluklar, âdet düzensizliği, hiç âdet görememe, rahimde miyom ve yaralar, yumurtalık kistleri vb. Evlilik öncesi jinekolojik muayene, HPV testi, smear testi gibi yöntemlerle kanser taramaları jinekoloji branşında yapılan diğer uygulamalardan bazılarıdır. Ayrıca sterilizasyon girişimleriyle, doğum kontrol hapı tedavisiyle veya rahim içi araç kullanımıyla aile planlaması da jinekoloji biriminin kapsamına girer.

Yalnızca kadın-doğum alanında hizmet veren diyarbakır jinekoloji klinikleri mevcuttur. Bununla birlikte jinekologların çoğu kendi muayenehanesinde, özel veya devlet hastanelerinde hizmet verir.